Onze bieren

De Opwekking van Lazarus

Ons blond bier wordt Belgische stijl gemaakt. Dit bovengistend bier wordt op smaak gebracht door een zelf ontwikkelde kruidenmix.
Hoppen: Saaz, Hallertau Tradition
Kleur: 5.6 EBC
Bitterheid: 36 IBU
ABV: 6.5% Vol

Bacchanaal op Andros

Een tripel is een zwaar bovengistend bier wat haar oorsprong kent in het Belgisch klooster. Monniken brouwden bieren met extra suiker waardoor er meer alcohol werd bekomen. Bij Rubensbrouw halen we deze suikers uit de mout, wat voor een vollere smaak zorgt.
De gebrande mouten en de gist geven dit bier een lichtzoete afdronk, de gebruikte hopsoorten zorgen voor een aangename bitterheid.
Hoppen: Saaz, Hallertau Tradition
Kleur: 5.6 EBC
Bitterheid: 36 IBU
ABV: 8.5% Vol

De Dronken Silenus

In de Verenigde Staten drinken ze hun bier sowieso graag hoppig maar aan de Amerikaanse westkust doen ze er graag nog een schepje bovenop. Dat resulteert in een type IPA dat qua bitterheid nog zwaarder is dan je van Amerikaanse IPA’s gewend bent. We brouwen onze eigen variant op deze stijl. Daar gebruikten we natuurlijk veel hop voor. El Dorado, Summit voor de bitterheid, Amarillo en Centennial voor de aromatische werking . Veel bloemen en citrus en een bijzonder bittere afdronk dus
Hoppen: El Dorado, Centennial, Summit, Amarillo
Kleur: 4.8 EBC
Bitterheid: 115 IBU
ABV: 6.5% Vol